INSTALAȚIA DE TOCAT BALOȚI DE PAIE – ZIMBRU

INSTALAȚIA DE TOCA BALOȚI DE PAIE

Utilajul este destinat atât pentru producerea hranei în cadrul fermelor zootenice cât și la tocarea fibroaselor în vederea peletizării sau brichetării acestora.

Pentru că fermierii au cerut un utilaj de tocat baloți stationar, pentru a evita utilizarea tractoarelor de putere mare, specialiștii de la S.C Tehnofavorit S.A au proiectat și au realizat o instalație de tocat baloți de paie și fân (rotunzi,
dreptunghiulari etc).

Instalația de tocat baloți ITB-1.6 Zimbru poate realiza tocarea paielor în vederea peletizării sau brichetării lor. Lungimea paielor tocate, în funcție de sita utilizată, poate fi cuprinsă între 4 și 160 mm. Productivitatea variază între 1,5 și 4 to/h, în funcție de diametrul orificiilor sitei utilizate. Combina este astfel concepută încat sa poate fi deservită de către un singur operator. Odată alimentată banda, balotul va fi pretocat, tocat, realizandu-se apoi transportul pneumatic al tocăturii în ciclonul de liniștire, iar de acolo în remorca tehnologică sau în buncărele de stocare, după preferința. Puterea electrică necesară pentru alimentarea instalației este de 45 kW.

Paiele se pot toca foarte fin, în vederea peletizării sau a brichetării. Reglarea vitezei de deplasare a balotului asigură un bun control asupra calității produsului finit.

Furajarea animalelor se poate face de câteva ori pe zi, nefiind necesară tocarea baloților în remorca tehnologică, evitanduse astfel un consum mare de combustibil. Deservirea combinei se poate face de către un singur operator.

Productivitatea acestui utilaj este direct influențată de sita utilizată, umiditatea materialului, tipul balotului și destinația materiei prime. La peleți sunt necesare două tocătoare de furaje TF 22.

FLUXUL INSTALAȚIEI DE TOCAT BALOȚI

Începe de la masa de pregătire a baloților, care poate transporta până la 2 baloți de ∅1.6 [m] spre banda de prelucrare cu racleți a tocatorului. În continuare baloții de vor deplasa cu o siteză reglabila spre rotorul cu cuțite unde baloții for fi pretocați.

Urmează apoi faza de tocare propriu-zisa unde paiele vor fi evacuate spre tocatoarea TF, care va mărunți paiele la o dimensiune cuprinsă între 6-120 [mm], iar apoi materialul tocat va fi transportat pneumatic spre o linie de peletizare sau brichetare ori în boxe pentru stocarea furajelor.

Cum ți se pare produsul nostru?